Mantrailen

Letterlijk betekent mantrailen: het volgen van het spoor van een specifiek persoon.
Bij mantrailen krijgt de hond een geur aangeboden en gaat hij aan de hand van die geur het spoor van de persoon volgen, om uiteindelijk bij de spoorloper uit te komen, en daar natuurlijk zijn beloning te krijgen.


Mantrailen is teamwork!
Tijdens het mantrailen zit de hond altijd aangelijnd (aan een lange lijn). De hond volgt het spoor, maar het is heel belangrijk dat de begeleider, zijn hond goed leert “lezen” en de signalen die je hond geeft ziet.

Als je verder gaat in het mantrailen kun je de oefeningen steeds moeilijker maken.
Het gaat bij mantrailen niet zo zeer om de lengte van het gelopen spoor.
Het is veel belangrijker dat een hond leert, om steeds moeilijkere oefeningen uit te werken.

Mantrailen kun je op allerlei locaties.
Veel mensen denken vaak aan het bos, maar mantrailen kan ook midden in het winkelcentrum, op een heel andere ondergrond en in de drukte.
Maar ook in een gebouw is het weer heel anders voor de hond.

Iedere hond kan mantrailen (leren)! Elke dag is je hond druk in de weer met zijn belangrijkste orgaan, zijn neus! En bij mantrailen gaat de hond heel hard met zijn neus aan het werk!

Lijkt dit je wel wat?

Neem dan contact met ons op via de contact pagina en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Mogelijkheden mantrailen

 • Groepslessen

 • Privelessen

 • Proefles

 • Theorie

 • Levels

SHS FB Profiel

Groepslessen

De groeples bestaat uit maximaal 5-6 honden en duurt 2 uur. De lessen vinden plaats in de omgeving van Neede en kunnen in bosgebieden zijn, maar bijvoorbeeld ook op een industrieterrein, in een woonwijk of centrum.
De honden lopen om de beurt een spoor en wanneer je hond niet aan de beurt is wacht deze in de auto. Naast het lopen van sporen met je hond, loop je ook sporen voor de andere cursisten, pas je op de auto's, of kijk je mee met andere combinaties die aan het werk zijn. 

Onze lessen bestaan uit blokken van 5 of 10 lessen (afhankelijk of je wekelijks of om de week traint)

Vanaf 1 oktober hebben we nog plekken beschikbaar in onze vaste groepslessen op: 

Woensdag: 12.00 uur
Woensdag: 14.30 uur
Donderdag: 12.00 uur
Donderdag: 14.30 uur

Plekken beschikbaar voor zowel wekelijks als om de week te mantrailen.

Voor aanmelden of meer infomarie kun je contact met ons opnemen.

WhatsApp-Image-2019-04-07-at-15.26.38
52720444_2177457865655541_5097598419065634816_o
SHS FB Profiel

Privelessen

Het is ook (beperkt) mogelijk om een privéles mantrailen te volgen. Tijdens een privéles werk je een half uur (of uur), met je hond. Hierbij kan ik voor een spoorloper zorgen of je neemt zelf een spoorloper mee. 
Privélessen kun je volgen op vaste basis, of flexibel. Ook kun je naast je groepslessen soms eens een privéles volgen, om specifieke oefeningen in een 1 op 1 setting te trainen.  

Wil je graag een privéles mantrailen boeken bij Speurhondenschool Achterhoek, neem dan contact met ons op via de contact pagina. 

SHS FB Profiel

Proefles

Vraag naar de mogelijkheden.

IMG_1511
IMG_1827
SHS FB Profiel

Theorieles

Mantrailen in de praktijk is ontzettend leuk, maar er zit natuurlijk ook theorie achter. Voor wie zich verder wil verdiepen in het mantrailen zijn in onze online academie verschillende curussen te vinden op het gebied van mantrailen, geur, de hondenneus etc. 

 

Maar wanneer je liever geen online lessen volgt, is er voor onze vaste cursisten ook de mogelijkheid om een fysieke theorieles te volgen op onze locatie in Neede. 
Regelmatig organiseren we theorielessen.

 

Wanneer je je voor het eerst aanmeld voor een les mantrailen bij Speurhondenschool Achterhoek, krijg je na je aanmelding een gratis theorieles uit onze online academie tot je beschikking. 

SHS FB Profiel

Levels

Bij Speurhondenschool Achterhoek zijn we vooral bezig met hobbymatig mantrailen. Maar het is wel leuk om ergens naar toe te werken en daarom hebben we verschillende levels, die je kunt behalen. Hieraan is geen verplichting verbonden, maar wie het leuk vind kan hier wel naar toe trainen.  

20190511_154803
Speurhondenschool Achterhoek

Mantrailen

 • SHS FB Profiel

  Leeftijd

  Je kunt al starten met mantrailen vanaf dat je pup 8 weken oude is, maar ook voor de volwassen hond, oudere hond of honden met blessures is het heel leuk om met mantrailen te beginnen.

 • SHS FB Profiel

  Kosten

  De kosten hangen af van wat voor soort lessen je wilt volgen. Op de pagina tarieven, kun je alle prijzen in een overzicht terug vinden. 

 • SHS FB Profiel

  Benodigdheden

  Voor het mantrailen heb je een tuig, lange lijn, en goede beloning nodig.

 • SHS FB Profiel

  Locatie

  We mantrailen op verschillende locaties rondom Neede. Dit kan zijn bosgebied, maar ook industrieterrein of een druk centrum.