Het Team

Joyce

Mijn naam is Joyce van Oudheusden en ik ben de eigenaresse van Speurhondenschool Achterhoek.

Heel wat jaren geleden ben ik door middel van een workshop in aanraking gekomen met mantrailen (het speuren naar vermiste personen).
Door deze workshop was bij mij een nieuwe hobby geboren Ik vond het zo gaaf om samen met mijn hond als team de puzzel op te lossen.

Die hobby werd eigenlijk een passie, en je kunt wel zeggen dat ik een obsessie heb gekregen voor de hondenneus. Ik vind het zo bijzonder om te zien wat onze honden allemaal kunnen met dit bijzondere “apparaatje”. Voor mij als Kynologisch instructeur was het vanzelfsprekend om me verder te gaan verdiepen. Ik ben vele seminars, (instructeurs)cursussen, lezingen en workshops gaan volgen, die in het teken stonden van de hondenneus, of een vorm van speur- of zoekwerk. Daarnaast ben ik met mijn eigen honden heel veel vlieguren gaan maken, want je hond leren lezen tijdens het werk is zo makkelijk nog niet.

Nadat ik wat meer ervaring op had gebouwd, ben ik op verzoek workshops gaan geven.
Het hele land ben ik afgereisd om mijn passie te delen, en vele mensen heb ik aangestoken.

In 2018 ben ik van Limburg naar de Achterhoek verhuisd en sindsdien geef ik ook cursussen mantrailen op recreatief niveau. Ik leid geen inzethonden op, maar we gaan wel net zo serieus met onze honden aan de slag.
Naast het mantrailen is het inmiddels ook mogelijk om cursussen geurdetectie te volgen.

Bij speurhondenschool Achterhoek is iedere hond, groot of klein, jong of oud welkom om samen met zijn baasje, met zijn belangrijkste zintuig aan de slag te gaan! De Neus!

52543475_10215589225741277_8930470149329256448_n
Image
Natasja

Mijn naam is Natasja Workel, ik ben geboren en getogen in Hengevelde en woon inmiddels alweer 10 jaar in Neede. Ik woon samen met mijn 2 Shelties Storm en Beer en ik heb een eigen nagelstudio aan huis, Finger Fashion en daarnaast verkoop ik huisgeuren van Scentsy.

Het werken en trainen met honden doe ik al mijn hele volwassen leven. Ik heb dik 12 jaar gewerkt als gediplomeerd dierenartsassistente en heb daarnaast een opleiding gedaan als hondentrimster, ook heb ik een aantal jaar mijn eigen trimsalon gehad. Met mijn vorige hond, een Hovawart, heb ik een aantal jaar een andere vorm van reddingswerk gedaan, namelijk vlakterevieren. Dat vond ik heel erg leuk maar moest er wel elke zaterdag 1,5 uur voor rijden. Dus toen Joyce hier begon met Mantrailen heb ik geen moment getwijfeld en me aangemeld voor de trainingen met Storm, ik was één van haar eerste cursisten hier in Neede dus ik loop inmiddels al even mee. Naast dat ik doe aan Mantrailen, doe ik ook aan behendigheid met zowel Storm als Beer. Het werken en trainen met honden loopt dus als een rode draad door mijn leven en toen Joyce mij vroeg of ik haar wilde bijstaan in het geven van de trainingen, hoefde ik daar niet lang over na te denken, ik vond het een hele leuke uitdaging.

Momenteel loop ik zoveel mogelijk mee met Joyce om alle kennis die in haar hoofd zit ook in mijn hoofd te krijgen en daarnaast neem ik ook af en toe een les over om erin te komen en jullie honden te leren kennen. Hopelijk vinden jullie het net zo leuk om met mij te trainen als ik het vind om dat met jullie te doen en leer ik jullie honden snel kennen. Ik ga in eerste instantie de trainingen verzorgen op vrijdag- en zaterdagmiddag, maar het is niet uitgesloten dat ik af en toe een training van Joyce overneem of ook op andere dagen trainingen ga geven als het goed bevalt. Hopelijk zie ik je binnenkort een keer!

Martijn

Martijn is de man van Joyce en een hele waardevolle hulp binnen de hondenschool.

Martijn zorgt voor de klusjes aan de leslocatie, maar regelmatig springt hij ook bij tijdens de lessen als spoorloper of helpt hij met themalessen.

Naast het bijspringen tijdens de lessen en alle klusjes, is Martijn zelf ook graag bezig met onze Rhodesian Ridgebacks en zie je hem ook wel eens terug als cursist tijdens een mantrailles.

52720444_2177457865655541_5097598419065634816_o
belonen
detectie-level-1-624x832
31387669_1767086633359335_5432354582502047744_n