Spring naar inhoud

Over mij

Mijn naam is Joyce van Oudheusden. 

Samen met mijn man en onze 5 Rhodesian Ridgebacks woon ik in een renovatieboerderijtje in Neede. 

Heel wat jaren geleden ben ik door middel van een workshop in aanraking gekomen met mantrailen (het speuren naar vermiste personen). 
Door deze workshop was bij mij een nieuwe hobby geboren, ik vond het zo gaaf om samen met mijn hond als team de puzzel op te lossen. 

Die hobby werd eigenlijk een passie, en je kunt wel zeggen dat ik een obsessie heb gekregen voor de hondenneus. Ik vind het zo bijzonder om te zien wat onze honden allemaal kunnen met dit bijzondere “apparaatje”. Voor mij als Kynologisch instructeur was het vanzelfsprekend om me verder te gaan verdiepen. Ik ben vele seminars, (instructeurs)cursussen, lezingen en workshops gaan volgen, die in het teken stonden van de hondenneus, of een vorm van speur- of zoekwerk. Daarnaast ben ik met mijn eigen honden heel veel vlieguren gaan maken, want je hond leren lezen tijdens het werk is zo makkelijk nog niet. 

Nadat ik wat meer ervaring op had gebouwd, ben ik op verzoek workshops gaan geven. 
Het hele land ben ik afgereisd om mijn passie te delen, en vele mensen heb ik aangestoken. 

In 2018 ben ik van Limburg naar de Achterhoek verhuisd en sindsdien geef ik ook cursussen mantrailen op recreatief niveau. Ik leid geen inzethonden op, maar we gaan wel net zo serieus met onze honden aan de slag. 
In 2018 werden de cursussen gegeven onder de vlag van mijn Praktijk voor kynologische massage en voedingsadvies (HondenCompleet). 
Naast het mantrailen is het inmiddels ook mogelijk om cursussen geurdetectie te volgen. 
En daarom hebben ik besloten dat de speurhondenschool vanaf nu een eigen naam verdient. 

HondenCompleet blijf bestaan als praktijk voor Kynologische Massage en voedingsadvies, maar vanaf 1 april 2019 mag ik jullie op het gebied van mantrailen en detectie welkom heten bij:
Speurhondenschool Achterhoek! 

Bij speurhondenschool Achterhoek is iedere hond, groot of klein, jong of oud welkom om samen met zijn baasje, met zijn belangrijkste zintuig aan de slag te gaan! De Neus!